Ohjelma

Maksuton yleisöohjelma (tallenteet)
Mielen hyvinvointi työelämässä. Kiusaaminen ja sen ehkäisy. Studioisäntänä ja juontajana Markus Raivio. Studion avaa Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaalakka.
Pekka Sauri, Mielenturvaa-verkoston puheenjohtaja, psykologi,
Jaana Vastamäki, erityisasiantuntija, sosiaali- ja terveysministeriö
Päivi Rissanen, erityisasiantuntija ja tutkija,
Riina Länsikallio, , Opetushallitus
Kulttuurin ja teatterin hyödyntäminen nuorten mielenterveystyössä. Kampanjoinnilla vaikuttaminen. Studioisäntänä ja juontajana Markus Raivio
Jaana Taskinen, ohjaaja, Q-teatteri
Ursula Hallas, psykoterapeutti, teatteri-ilmaisun ohjaaja,
Kalle Erkkilä, , Mielenterveyspooli
KeyNote: Somekoukku ja muita digiajan addiktioita
Sosiaalisen median kanaviin hukkuu helposti tuntikausiksi. Mitä, jos some kaappaa arjen kokonaan? Onko kysymys huonosta itsekurista vai oikeastaan teknologian sääntelystä? Luennolla käsitellään sekä addiktiota designin keinoin että koeteltua itsesäätelyä.
Minna Rückenstein, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto
KeyNote: Miten itsemääräämisoikeus toteutuu uudessa lainsäädännössä?
Mielenterveys- ja päihdepalveluja koskeva lainsäädäntö uudistetaan, ja uusi laki astuu voimaan ensi vuoden alussa. Laissa määritellään myös ihmisten itsemääräämisoikeudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa. Vahvistuuko itsemääräämisoikeus uuden lain myötä asiakkaan tai hänen läheisensä näkökulmasta?
Oskari Korhonen, lakimies, Mielenterveyyden keskusliitto
Velka-ahdistusta ja mielenterveysongelmia – velkajärjestelyvaihtoehdot auttavat selviytymään vaikeassa tilanteessa
Velkaantumiseen ja velkajärjestelyvaihtoehtoihin liittyy useita myyttejä, jotka pohjautuvat vanhentuneeseen tai vääristyneeseen tietoon. Tällaiset myytit voivat vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten hakeudumme palveluiden pariin. Mitä olisi hyvä huomioida oman talouden muutostilanteissa, miten velkojen kanssa voi selvitä, millaisia erilaisia velkajärjestelyvaihtoehtoja on olemassa ja millä perusteilla niihin voi päästä? Entä millaisissa tilanteissa ja miten talous- ja velkaneuvonnan palveluihin kannattaa olla yhteyksissä?
Elina Lindgren, talous- ja velkaneuvoja, Keski-Uudenmaan oikeusaputoimisto
Marika Rutanen, kokemusasiantuntija,
Bonusseminaari: Rakentava vuorovaikutus mielenterveyden tukena
Kokemukset myötätuntoisesta yhteydestä itseen ja muihin voivat vaikuttaa mullistavalla tavalla elämäämme ja hyvinvointiimme. Rakentava vuorovaikutus mielenterveyden tukena -hankkeessa opiskeltiin perusteellisesti näitä yhteyden rakentamisen taitoja. Tilaisuudessa Suomen Moniääniset ry jakaa parhaat palat hankkeesta saaduista opeista. Luennolla pääsee kuulemaan myös koulutuksiin osallistuneiden kokemuksia ja testaamaan omia empatiataitoja harjoituksen avulla.
Annika Roihujuuri, toiminnanjohtaja, Suomen Moniääniset ry
Sari Pitkänen, asiantuntija, MDI
Merja Kallio, ,
Anni Tervonen, ,
Pasi Wallius, ,
Kerro, kerro Instagram, ken on maassa kaunehin?
Miten sosiaalinen media vaikuttaa kehonkuvaamme? Entä miten oma kehosuhde ohjaa toimintaamme somen maailmassa? Luennolla pääset pohtimaan omaa kehonkuvaasi, somenkäyttöäsi ja niihin liittyviä riskejä. Saat myös konkreettisia ideoita ja keinoja oman kehosuhteen suojaamiseen somessa.
Katarina Meskanen, erikoispsykologi, psykoterapeutti, kouluttaja, tietokirjailija
Tunteet kertovat: Kohti täydempää elämää
Tunteet tarjoavat meille tärkeää tietoa. Kyky käsitellä myös epämiellyttäviä tunteita auttaa meitä toimimaan ja elämään täyttä elämää. Mutta entä jos tunteet ovat pelkkiä möykkyjä sisällä eikä niitä osaa nimetä?
Terhi Kimmelma-Paajanen, kuntoutussuunnittelija, MTKL
Mervi Harju-Panula, kokemusasiantuntija,
Kun kipu valtaa mielen
Migreeni on paljon muutakin kuin pelkkää päänsärkyä – sillä on esimerkiksi todettu selkeä yhteys mielenterveyteen. Kipusairauden kroonistuessa myös mieli ottaa kovemmin osumaa. Miten krooninen migreeni voi siis vaikuttaa mielen hyvinvointiin?
Anna Pursiainen, kokemustoimija, Suomen Migreeniyhdistys ry
Sari Viitasaari, kuntoutuskoordinaattori,
Minun kokemukseni: Myös läheinen tarvitsee tukea
Kun yksi perheenjäsenistä sairastuu, se vaikuttaa koko perheeseen. Miten huomioida ja kohdata sairastuneen läheinen? Millaisia asioita läheinen voi kaivata rinnalla kulkijana? Entä millaisin keinoin läheinen voi tukea omaa jaksamistaan?
Sanna Huhta, Kokemusasiantuntija
Minun kokemukseni: Syömishäiriö
Mikko Kinnunen, kokemusasiantuntija
Minun kokemukseni: Kyllä miehetkin puhuvat tunteista
On vanhanaikaista ajatella, että tunteet ja miehet eivät mahdu samaan lauseeseen. Sillä kyllä miehetkin puhuvat tunteista!
Jooa Laakso, kokemusasiantuntija
Minun kokemukseni: Miltä trauma arjessa tuntuu?
Traumaattiset kokemukset voivat ilmentyä yllättäen ja ne tuntua oudoilta. Millaisissa hetkissä traumamuistot heräävät, miten ne näyttäytyvät arjessa ja miten niiden kanssa voi pärjätä? Tiesitkö, että tammikuussa avautuu uusi itseopiskeltava, kaikille avoin ja maksuton trauma-aiheinen verkkokurssi? Kuulet tästä luennon alussa lisää.
Ali El Fellah, kokemusasiantuntija
Min erfarenhet: Min väg från svår depression till idag
Kaj Collin berättar i sitt anförande om vilka saker som har hjälpt honom att återhämta sig och bibehålla sitt nuvarande välmående.
Kaj Collin, erfarenhetsledare, kursplanerare, träningskoordinator, kursansvarig
Siirry tästä klikkaamalla luentoaulaan. Luentoaulasta pääset eteenpäin klikkaamalla luentosalin ovea.
Infoa klikkaamalla saat näkyville ohjeet.
Siirry tästä klikkaamalla näyttelysaliin. Näyttelysalissa pääset osastoille osaston kuvaa klikkaamalla.
Avaa tästä omat keskustelusi. Tämän kuvakkeen kautta saat näkyville henkilökohtaiset, osastojen ja infon keskustelut. Keskustelut on jaoteltu näihin kolmeen osa-alueeseen.
Osallistujalistasta näet kaikki paikalla olevat vierailijat. Numerot ilmaisevat 15 minuutin sisällä aulassa tai näyttelyssä olleet vierailijat / luennoille viimeksi menneet vierailijat. Voit lähettää muille osallistujille viestejä klikkaamalla osallistujan nimeä.
Tästä pääset siirtymään omalle osastollesi. Numerot ilmoittavat oman osastosi viestien määrää / osaston vierailijoiden määrää.
Tästä saat kytkettyä tapahtuman äänet päälle/pois.
Tästä saat kytkettyä ohjekuplat päälle/pois.
Kytke videoneuvottelut päälle tai pois päältä. Kun kytketty pois päältä, muut eivät voi aloittaa videoneuvotteluja kanssasi.

Harmaa = pois päältä.
Tästä voit kirjautua ulos tapahtumasta. Jos olet kirjautunut sähköpostilinkin tai kirjautumislinkin kautta, kirjautumisesi säilyy selaimessa niin kauan kunnes kirjaudut ulos, eli vaikka suljet selaimen, säilyy kirjautumisesi aktiivisena.
Palaa takaisin aulaan.
Voit piilottaa tästä klikkaamalla sivupalkin. Saat sivupalkin takaisin näkyville oikeassa alakulmassa olevasta painikkeesta.
Avaa tästä klikkaamalla keskusteluikkuna infon edustajien kanssa.
Tästä pääset katsomaan lisää näyttelyosastoja.